Тревожиш ли се? Дишай! Вдишване... 1, 2, 3, 4. Пауза, Издишване,

...
Тревожиш ли се? Дишай! Вдишване... 1, 2, 3, 4. Пауза, Издишване,
Коментари Харесай

Тревожиш ли се? Дишай: В Русия замениха рекламите с колективна психотерапия

" Тревожиш ли се? Дишай! Вдишване... 1, 2, 3, 4. Пауза, Издишване, 1, 2, 3, 4. Повтори пет пъти ". 

Анимацията с този текст се върти върху голям екран на билборд в Новосибирск, същата акция е пусната и в Москва, Волгоград, Екатеринбург, Нижний Новгород, Уфа, Перм, Тюмен и др. 

Тренировките за намаление на тревогата и умората се излъчват на мястото, на което нормално се появяват реклами и промоции за коли, храни и питиета, облекла, мебели. От началото на съветската инвазия в Украйна обаче всички огромни западни рекламодатели се изтеглиха от локалния пазар. 

По данни на " Коммерсант " запълняемостта на рекламните площи пада до равнища, сравними с интервала на първия локдаун поради Covid, откогато войната изгони всички огромни европейски и американски компании от Русия.

Някои от организациите са спрели и да заплащат за излъчените реклами от основни клиенти поради " икономическата обстановка ". Очакванията на притежателите на медиагрупи е, че дъното на спада във външната реклама ще настъпи през май-юни, като неналичието на продажби ще продължи с месеци. 

Липсата на доходи очевидно се заменя с групова психотерапия. 

Медийната група MAER, която е оператор на огромните екрани в цяла Русия, стартира да излъчва командите " Дишай - Издишай " по 4 секунди като " способ за премахване на хипервентилацията на фона на напрежението и за намаляване на паниката ". 

Разбира се, нито дума за войната - главната причина за " терзанията ", които съветските жители в огромните градове изпитват дотам, че да се наложи да им припомнят да дишат през билбордовете. 

" В нашата просвета ние доста рядко използваме дишането за самопомощ и за връщане в обикновено положение при стрес. Предпочитаме да използваме медикаменти или да не вършим нищо, да поносим и да се преструваме, че няма нищо ", споделя консултантът на плана Виктор Макаров. 

Според него - усвояването на ритмичното дишане можело да накара руснаците да изискат да научат и " по-сложни техники " за " нормализация на психическото положение, прекъсване на напрежението и осъществяване на поставените задания ". 

 Директорът на MAER Константин Майор изяснява акцията не с тоталната липса на платежоспособни рекламодатели, а с това, че " днешният тренд във външната реклама е да бъде по-социална, ясно да реактира на събитията и да улавя настроенията в обществото ". 

Той съпоставя билбордовете си с " медия, чиято обществена устременост носи на обществото позитивни страсти и повдига настроението ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР